کانکتور خودرو

کانکتور خودرو
زمانی که صحبت از یک کانکتور به میان می آید، افراد سازه هایی کوچک اما پیچیده را تصور می‌ کنند که در سیستم های الکتریکی و مدار های هوشمند جایگذاری شده اند. در حالی که یک اتصال دهنده لزوما در سازه های آزمایشگاهی حضور ندارد، بلکه نمونه خاصی از آنها می توانند برای تکمیل ساختار خودرو ها ساخته شده باشند. در ادامه اطلاعات بیشتری را درباره کانکتور خودرو ذکر می‌ کنیم.

کانکتور خودرو چیست؟

بر اساس بررسی هایی که انجام داده ایم، کانکتور خودرو نوعی اتصال دهنده است که می تواند پیوندی را میان دو یا چند سیم پیچ ایجاد کرده، و داده های الکتریکی را میان آنها جا به جا کند. حال این کانکتور کوچک می تواند بخشی از اجزای داخلی ماشین باشد یا در قسمت صندوق و کاپوت برای کاربرد های حساس تر مورد استفاده قرار بگیرد.

بررسی ساختار کانکتور ماشین

یک کانکتور ماشین از گرد هم آمدن چهار جزو عایق، بدنه، Contacts و لوازم جانبی تشکیل شده است. در این میان Contacts وظیفه ایجاد یک جریان الکتریکی و جا به جایی داده ها را بر عهده دارد. در حالی که بدنه برای نگه داشتن اجزای داخلی اتصال دهنده در کنار هم طراحی شده است. بدیهی است که بدنه یک کانکتور می تواند از آن در برابر فشار، ضربه، خدشه، رطوبت و سایر عوامل مخرب نیز محافظت کند. بهتر است در این حین از کارایی حساس عایق غافل نشویم. این قطعه با قرار گرفتن در میانه Contacts از تداخلات الکتریکی جلوگیری کرده، و با کانکتور کمک می کند تا در سالم ترین حالت ممکن کار کند. در آخر نیز لوازم جانبی این اقلام به منظور بهبود کارایی کانکتور ها استفاده می شوند. آنها می توانند شامل قفل، آب بند، گیره و پین های موقت باشند.


کانکتور خودرو

کاربرد کانکتور خودرو

انتقال نیرو اولین و مهمترین کارایی یک کانکتور خودرو است. این سازه می تواند با قرار گرفتن میان چند جزء به عنوان واسطه، برق مورد نیاز قطعاتی مثل سیستم تهویه، موتور استارت، چراغ ها و … را تامین کند.‌ بدیهی است که در این حین انتقال سیگنال ها نیز اتفاق می افتد. در این حین واحد ارتباطی خودرو یا همان کامپیوتر آن دستورات خود را از طریق اتصال دهنده ها به نقاط مختلف خودرو می رساند. با کمی دقت به ساختار ماشین تان به این نتیجه می رسید که اتصال موجود میان بسیاری از قطعات از جانب کانکتور ها تامین شده است. پس وصل کردن دو یا چند قطعه به یکدیگر جزو آخرین کارایی های این دستگاه است.

انواع کانکتور خودرو

کانکتور خودرو می تواند با توجه به معیارهای مختلفی دسته بندی شود. حال این دسته بندی می تواند شامل شکل و طراحی باشد یا در نوع اتصال سازه به قطعات خلاصه شود. البته که کارایی و استانداردهای های کسب شده از سمت هر کانکتور نیز باید در نظر گرفته شود. با توجه به اطلاعات ذکر شده، انواع کانکتور مخصوص خودرو به شرح زیر است.
  • کانکتور مستطیلی
  • کانکتور دایره ای
  • کانکتور ضد آب
  • کانکتور نری
  • کانکتور مادگی 
  • کانکتور پیچی
  • کانکتور شارژ خودرو
  • کانکتورهای OBD 
  • کانکتورهای سیستم صوتی و تصویری
  • کانکتورهای ECU
  • کانکتورهای سنسور
  • کانکتورهای سیستم روشنایی
کانکتور خودرو

 

رایج ترین نشانه های خرابی در اتصال دهنده های خودرو

خوردگی، اتصال کوتاه و مشکلات در ایجاد پیوند میان اجزا از جمله نشانه های رایج خرابی انواع کانکتور ماشین است. البته که مشکلات ایجاد شده همیشه همین قدر پیچیده نیستند. گاهی نقص یک کانکتور می تواند بخاطر خستگی ناشی از اصطکاک باشد یا ضربه و کشیدگی ساختار آن را به هم ریخته باشد. ناگفته نماند که حرکت و لرزش خودرو در بسیاری از مواقع می تواند پیوند ایجاد شده میان اتصال دهنده و قطعات را شل کند. در این شرایط پیشنهاد می کنیم محکم بودن اتصالات خودرویتان را در بازه های زمانی مختلف چک کرده، و کانکتور خودرو را از واحد معتبری خریداری کنید تا کمتر دچار این مشکلات شوید. مجموعه بزرگ آر اف همان عرضه کننده منصف و البته قابل اعتمادی است که به دنبال آن می گردید. این مجموعه می تواند انواع مختلفی از اتصال دهنده های الکتریکی را با بهترین قیمت به شما ارائه کند. شما می توانید برای ثبت سفارش محصول درخواستی تان همین حالا با شماره های درج شده در صفحه تماس بگیرید.

 

کانکتور خودرو

 

سوالات متداول 

1- در صورت خرابی اتصال دهنده خودرو باید چکار کنیم؟

اگر خرابی ایجاد شده سطحی باشد می توان آن را با انجام تکنیک هایی برطرف کرد. در غیر این صورت بهتر است نسبت به خرید یک کانکتور جدید اقدام کنید.

2- چرا افراد به جای اتصال مستقیم سیم ها به یکدیگر از کانکتور استفاده می کنند؟

مونتاژ آسان، داشتن نظم بیشتر و دسترسی آسان تر به قطعات از جمله دلایل استفاده از کانکتور است.

3- آیا هر کانکتور یک سیم را به مدار خودرو وصل می کند؟

خیر برخی اتصال دهنده ها برای اتصال چندین سیم پیچ به یکدیگر طراحی شده اند.
۱۳
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.