نحوه اتصال کابل کواکسیال

نحوه اتصال کابل کواکسیال
در مسائل فنی و ارتباطات کابلی، آموزش نصب و نحوه اتصال کابل کواکسیال به شکل صحیح اهمیت بسزایی دارد. به این دلیل که، این کابل یک محصول ارتباطی است و به عنوان یک مسیر جهت انتقال اطلاعات به کار می رود. کواکسیال یک کابل با چند لایه متفاوت است که هر یک ویژگی و وظیفه خاصی به عهده دارند. این کابل، برای انتقال سیگنال های مخابراتی با فرکانس های بالا است. بیشترین کار با کابل کواکسیال برای انتقال اطلاعات در انواع شبکه ها، انتقال تصویر و صدا در سیستم های صوتی و تصویری و ارتباطات مخابراتی است.

کابل کواکسیال چیست؟

پیش از نصب و اتصال هر نوع کابل، در ابتدا باید از کابل مورد نظر شناخت داشته باشید. کابل کواکسیال یا به عبارتی دیگر کابل هم ‌محور، یک رسانا در درون نارسانا است. این دو بخش داخل پوششی از رسانا قرار گرفته تا علاوه بر انعطاف پذیری، انواع نویزها را حذف کند. نهایتا هر سه قسمت در داخل درون پوششی از جنس عایق محصور شده اند.
در کل، طبقه ‌بندی ‌انواع کابل‌ ها بر اساس سطح ولتاژ، کاربرد، نوع حفاظت و این ‌چنین موارد انجام می شود. رایج ترین طبقه ‌بندی‌، بر اساس سطح ولتاژ و کاربرد آن است. همه کابل ‌ها از لحاظ ولتاژ، به دسته‌ های فشار قوی، متوسط و ضعیف طبقه ‌بندی‌ می شوند. از نظر نوع استفاده نیز کابل ‌های مخابراتی در انواع افشان، فیبر نوری، کابل کواکسیال و سایر موارد موجود هستند.
به دلیل این که هیچ گونه نویزی نمی تواند وارد کابل کواکسیال می ‌شود، برای تولید آنتن و کابل ‌های تلویزیونی از این کابل استفاده می شود. همین مورد است که کاربرد های کابل کواکسیال را زیاد کرده است. 

اتصال کابل کواکسیال به شکل صحیح

در ابتدا شما باید یک رابط (کانکتور) مناسب با نوع کاربری خود انتخاب نمایید. در اکثر اوقات از نحوه اتصال کابل کواکسیال می توان فهمید که رابط نوع F جهت اتصال کابل کواکسیال استفاده می شود. شما می توانید این نوع رابط را از مراکز تخصصی مانند فروشگاه اینترنتی آر اف تهیه نمایید. البته، برای این کار رابط نوع N نیز موجود است، اما از این رابط معمولا در خارج از منازل مسکونی استفاده می شود. نحوه اتصال کابل کواکسیال به صورت زیر است.

 




نحوه اتصال کابل کواکسیال

برش دادن روکش کابل

برای هر نوع اتصال کابل کواکسیال، پیش از هر کار باید روکش پلاستیکی و عایق آن برداشته شود. پس از برداشتن قسمتی از روکش، رسانا از داخل کابل قابل مشاهده است. شما می توانید این مرحله را توسط یک سیم ‌بُر یا تیغ انجام دهید. البته، استفاده از سیم ‌ُبر به دلیل ایمنی بیشتر، توصیه می شود. 
شما در نحوه اتصال کابل کواکسیال باید به دو نکته توجه نمایید. نکته اول این که، نیاز نیست مقدار زیادی از سیم را برش دهید. نکته بعدی این است که، نباید برشی عمیق ایجاد کنید. چرا که ممکن است به رسانای کابل آسیب وارد ‌شود.

قطع روکش اضافی

در این مرحله، شما باید پوسته‌های اضافی کابل را جدا نمایید. این پوسته همان لایه دوم کابل کواکسیال است و نام آن مش سیم (شیلد) است. در این بخش نیز احتیاط کنید که به قسمت رسانای کابل صدمه وارد نشود. توجه کنید که هیچ یک از بخش های اضافی کابل، نباید با این رسانا تماس داشته باشند. اگر بخشی از مش سیم کنار نرود و با رسانا اتصال داشته باشد، کیفیت سیگنال عبوری از کابل را کاهش می‌دهد.

 

نحوه اتصال کابل کواکسیال

 

وصل کردن رابط

پس از آماده سازی سیم، باید آن را به رابط وصل کنید. سر رابط باید به بافت رسانای داخل کابل بسته شود. توجه کنید که رابط ‌های قائم، دارای پایه ای هستند که باید چرخانده شود. هر نوع رابط، شرایط خاص خود را برای متصل نمودن دارد که باید مطابق با نحوه اتصال کابل کواکسیال بسته شوند. 
در این گونه رابط‌ ها یک پیچ کوچک وجود دارد که وظیفه آن، انتقال سیگنال است. این پیچ را باید در جهت عقربه‌ های ساعت شل نمایید. سپس کابل کواکسیال را متصل کرده و پیچ را در خلاف جهت باز کردن، ببندید و به خوبی محکم کنید. در این مرحله نیز باید توجه شود که در زمان هنگام سفت کردن پیچ رابط، به رسانای کابل صدمه وارد نشود.

 

نصب کابل کواکسیال

 

اتصال سیم 

پس از متصل شدن رابط به کابل کواکسیال، رابط باید سفت شود. برای این کار، پایه رابط دور آن چرخانده شود تا بدون ‌حرکت و قفل شود. سپس، می ‌توانید از این کابل کواکسیال برای انواع کاربرد های خود استفاده کنید. البته، توجه داشته باشید که رابط و کابل بیش از حد به هم محکم نشده باشند.
برای محکم شدن اتصال بین رابط و کابل، حتما از ابزار مناسب استفاده نمایید. چرا که سفت کردن اتصال با دست، کافی نبوده و در انتقال سیگنال، مشکل ایجاد می ‌شود.

نکات مهم جهت نصب و نحوه اتصال کابل کواکسیال به شکل صحیح

برای صحیح بودن نحوه اتصال کابل کواکسیال، باید به جزئیات نیز دقت کنید تا از کیفیت سیگنال عبوری و عملکرد صحیح سیستم، اطمینان حاصل کنید. برای نصب این کابل، حتما به موارد زیر توجه شود.

انتخاب نوع کابل 

انتخاب کابل متناسب با هدف شما، یکی از مهم ترین مرحله در زمان نصب کابل کواکسیال است. کابل های کواکسیال انواع مختلفی دارند که می توان کابل های RG-14، RG-316 و RG-402 را نام برد. هر یک از این کابل ها برای کاربردهای خاصی تولید می شوند. 
به عنوان مثال، از کابل  RG142 برای تلویزیون های کابلی و برخورداری از اینترنت با فرکانس بالا استفاده می شود. همچنین، کاربرد کابل RG-316 بیشتر در دوربین مدار بسته است. البته، در زمان تهیه، باید به طول و محیط نصب کابل نیز توجه کرد. چرا که عوامل متعددی می توانند بر کیفیت سیگنال عبوری تاثیرگذار باشند.

شرایط محیطی

پیش از استفاده از کابل های کواکسیال، باید شرایط محیط نصب بررسی شود. مواردی مثل رطوبت، دما و وجود امواج الکترومغناطیسی، می توانند بر عملکرد صحیح کابل تاثیر داشته باشند. همچنین، نحوه اتصال کابل کواکسیال در محیط های باز، به این شکل است که استفاده از کابل کواکسیال با عایق بسیار مقاوم در برابر گرما،  UV و رطوبت توصیه می شود. البته، این کابل نباید در نزدیکی منابعی مانند کابل های برق و دستگاه های الکترونیکی نصب شود. 

 

کار با کابل کواکسیال

 

به کارگیری ابزار مناسب

استفاده از ابزار مناسب در زمان نصب کابل اهمیت بالایی دارد. شما باید ابزار آلاتی مانند کاتر، قیچی و آچار مخصوص کانکتور و همچنین دستگاه تِستر سیگنال را باید به همراه داشته باشید. این ابزارها به شما کمک می کنند تا عایق کابل را به راحتی جدا کرده، مش سیم را خم کنید و کانکتور به درستی در سر جای خود نصب شود. همچنین، استفاده از ابزار مناسب، می تواند خطر آسیب به کابل و کانکتور را کاهش دهد.

دقت در کار

پوشش عایق هر کابل باید با دقت جدا شود. برش دادن عایق باید به نحوی باشد که به مش سیم و مغزی (هسته) کابل آسیب نزند. جدا کردن عایق به اندازه ۲ تا ۳ سانتی متر کفایت می کند. مراقب باشید که هیچ قسمتی از شیلد یا مغزی کابل در تماس با هوا یا رطوبت نباشد.

سفت کردن اتصالات

بعد از قرار گرفتن مغزی کابل داخل رابط، محکم کردن اتصال اهمیت زیادی دارد. این کار را باید با دقت انجام دهید تا فاصله ای بین رابط و کابل وجود نداشته باشد. توصیه اکید می شود که برای این کار، حتما از ابزار مخصوص استفاده نمایید. سپس، با استفاده از تستر سیگنال، میزان کیفیت اتصال را بررسی کنید.

تست نهایی

پس از اتمام مراحل نصب، انجام تست نهایی نیز اهمیت بالایی دارد. شما با استفاده از یک دستگاه تستر سیگنال، می توانید کیفیت سیگنال عبوری را بررسی نمایید. در صورت وجود مشکل در کار با کابل کواکسیال، شما باید همه اتصالات را بررسی کرده و در صورت نیاز، مراحل نصب را مجددا انجام دهید.

سوالات متداول

نحوه اتصال کابل کواکسیال به صورت صحیح چگونه است؟

برای اتصال صحیح کابل کواکسیال، ابتدا باید روکش پلاستیکی کابل را به دقت برش دهید و لایه‌های داخلی مانند شیلد و رسانا را آماده کنید. سپس کانکتور مناسب، مثل نوع F یا N را انتخاب کرده و کابل را به آن متصل کنید. اتصال باید به دقت و با استفاده از ابزار مناسب، مثل پیچ کانکتور، سفت شود تا سیگنال بدون افت کیفیت عبور کند.

چگونه می توان از آسیب رساندن به رسانای کابل هنگام نصب جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از آسیب به رسانای کابل، در هنگام برش روکش عایق، باید دقت کنید که برش خیلی عمیق نباشد تا به رسانای داخلی آسیب نرسد. همچنین از ابزارهای مخصوص مانند سیم بر استفاده کنید تا کنترل بیشتری بر برش و جدا کردن روکش داشته باشید.

کدام ابزارها برای نصب کابل کواکسیال ضروری هستند؟

برای نصب کابل کواکسیال به ابزارهایی مانند کاتر یا سیم بر، قیچی، آچار مخصوص کانکتور و تستر سیگنال نیاز دارید. این ابزارها به شما کمک می کنند که روکش کابل را به درستی جدا کنید، شیلد را خم کنید و کانکتور را دقیقاً در محل مناسب نصب کنید.
۶۸
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.
 

تحویل سریع

پشتیبانی 24 ساعته

ضمانت اصل بودن کالا

تعویض 7روزه

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

واردات، تهیه و توزیع انواع کابل و کانکتورهای مخابراتی RF، با بهترین کیفیت از معتبرترین کمپانی های جهان در کمترین زمان و با بهترین قیمت

فروشگاه آر اف با فراهم آوردن مجموعه ای از قطعات الکترونیک و انواع کابل و کانکتور توانسته به مقدار زیادی از نیازهای داخلی پاسخ دهد.
 
 
samandehi